VW Club Fest 2014

Петия подред VW Club Fest 2014 се проведе миналия уикенд в две зали на Интер Експо Център. Провеждащото се по традиция през месец март изложение събира на едно място автомобилни ентусиасти поклонници на автомобили с марка VW. Тази година събитието събра рекорден брой участници от общо 8 държави. Близо 80 автомобила бяха показани на публиката, в които влизат такива за ежедневна употреба, състезателни автомобили и такива оборудвани с мощни озвучителни системи. Беше представен най-бързият в България Голф, който е и най-бързата кола в страната ни. Той е притежателя на националния рекорд на драг с време от 9,427 секунди и терминална скорост от 253 км/ч. Редом до него можеше да бъде видян и Audi Sport Quattro S1 от Prospeed с невероятните 800 конски сили.
Наред с тези расови спортисти феновете можеха да се наслаждават на живо на тунинг проектите, познати им от най-големият автомобилен форум в България. Място намериха и няколко ретро автомобила като бусове Т2 и световноизвестния класик - VW "костенурка"
На щандовете на изложението присъстваше и официалният представител на марката Porsche България, който предостави на заинтересуваните и любопитните както познатите на всички модели, така и блазнещите окото Golf R, GTI и Beetle.
Публиката можеше да гласува за автомобил на феста и през двата дена, който ще вземе участие в меката на тунингованите VAG автомобили - Wörthersee като основен представител на vwclub.bg.
5-ия пореден фест щеше да бъде обявен за най-добрия до сега, ако не беше предшестван от загубата на един от най-върлите фенове на марката и може би най-добрия фотограф на форума - Красимир Балкански. Неговия автомобил беше най-търсеният в залата и съвсем логично спечели и първата награда.

0 comments:

Публикуване на коментар

You might also like:
върни в началото