Seat Leon Cupra тунингован до 430 конски сили от PP-Performance

2-литров двигател, 1.5 т. тегло, агресивна външност и 280 конски сили. Перфектната комбинация идва от Испания и е първи братовчед на световноизвестния VW Golf. Неговото име е Seat Leon Cupra. За тези, които не са запознати с историята на марката ще кажем, че зад името Cupra именно се крие тайната за високата мощност на автомобила. Замислен като по-евтина версия на вездесъщия модел на Фолксваген, Leon зае своята ниша на пазара и радва своите почитатели (без значение колко са на брой) Когато обаче говорим за подмодела Cupra то вече спокойно можем да кажем, че говорим за друг автомобил. Той нито е бюджетен, нито е семеен, а още по-малко скучен.
Още след излизането на пазара на последния Cupra модел същия попадна в полезрението на редица тунинг фирми. Всяка от тях доработи спортния хечбек до нови висоти. Придворните ABT и MTM достигнаха до отметката 400 конски сили. Тази граница съвсем наскоро беше прескочена от базираната в Абу Даби  PP-Performance. Техният Leon Cupra разполага с 430 конски сили. Резултата е постигнат благодарение на преработеното ECU на автомобила, генерация с 3 инчови тръби и по-голям турбокомпресор. Освен повишената с близо 150 коня мощност трябва да отбележим и огромния въртящ момент - 530 Nm (350 Nm при оригиналния двигател).
Чудесен резултат за Голф-а под прикритие. Това го поставя на една линия с BMW M3 което си е страхотно постижение. Предвид и факта, че автомобила е с цена от €32 560 в автосалоните в Германия, Cupra-та ще може лесно да се превърне в трудна за преглъщане хапка на светофара дори  и от расови автомобили. С тези модификации Seat Leon Cupra лесно може да се пребори да си върне титлата за най-бърз автомобил с предно предаване на Nurburgring, която наскоро му беше отнета съответно от Renault Megane RS 275 Trophy R. и Honda's 320 PS Civic Type R.




0 comments:

Публикуване на коментар

You might also like:
върни в началото