80 години Lorinser

Годината е 1930 датата 1 март. В градчето Waiblingen, Германия Erwin Lorinser отваря независим сервиз за поддръжка и ремонт на автомобили.
Следват 5 години усърдие, поети рискове и много ентусиазъм за спечелване на репутация и лоялна клиентела. 1935г. сервизът е забелязан от Daimler Benz AG, които предлагат договор за съвместна дейност. От тук нататък  фирмата на г-н Lorinser е официален продавач на нови автомобили и на автомобили със специализирано предназначение с марката Daimler Benz. Наред с това се заема  и със сервизирането им.
През следващите години компанията се разраства и през 1961г. премества своето седалище в Waiblingen, Германия, където отварят собствена бензиностанция.
През 1974г. Erwin Lorinser прехвърля печелившият си вече бизнес на сина си 1976г. на пазара излиза първата програма за тунинговане на автомобили с марката Мерцедес.
Идеята за индивидуализация на автомобила чрез добавяне на нови визуални добавки допада на все повече почитатели на марката Мерцедес. Новият бизнес се развива все повече и вече има свои последователи включително и известни личности, като Бърни Екълстоун, Ники Лауда, Ален Прост, Пол Трейси, Шакил О'Нийл, Дензъл Уошингтън, Шарън Стоун и Арнолд Шварценегер.

През 1981г. Sportservice Lorinser GmbH е вписано в търговският регистър като самостоятелно дружество.
Следват години на развитие през които се изграждат нови шоуруми и работилници.
1994г. - нов шоурум в Winnenden, Германия.
2002г. - нов шоурум в Waiblingen, Германия.
От 2006г. управлението на дружеството е поверено на Marcus Lorinser син на Manfred Loriner.
В наши дни компанията притежава представителства в 42 държави, което я прави една от най-известните фирми в света на тунинга. Основните пазари са Европа, САЩ, Япония и Китай.



0 comments:

Публикуване на коментар

You might also like:
върни в началото