Hoodride или старт от скрапа

Ако трябва с едно две изречения да определим, какво точно представлява Hoodride то те би трябвало да са следните: В повечето случаи стар модел автомобили с оригиналната боя или липсваща такава. Характерно още е ниското окачване и вниманието към дребните елементи.
Ако трябва да го обясним с едно изречение на хора, които си нямат идея какво е тунинг, то то би било: коли за скрап. Както и да извъртаме нещата не сме далеч от истината. Идеята е hoodride автомобила да добие вид на колкото се може по-очукан и изтормозен.
Методите за постигане на този ефект са основно два. Първия и най-лесен е да обиколите плевните на село. При добър късмет може да си намерите готов за автоизложение автомобил. На вас остава само работата по вкарването му в пътя.
Втория начин за придобиване в собственост на така любимия hoodride модел е да си го сътворите сам. Като цяло не е трудно, може да се каже даже, че е лесно постижимо. Предвид средната възраст на автопарка в родината ни срещу минимална сума може да се уредим с подготвен вече автомобил. Нека не забравяме, че ръждата е пръв приятел на hoodride майстора, а в 15+ годишните автомобили я има в достатъчно количество. На вас остава да й помогнете да се покаже на желаните места. Първото и задължително е предния капак.
Неписано правило е той да бъде 100% покрит с ръжда. За целта са ви необходими няколко метра шкурка и малко търпение. Веднъж изложен на атмосферните условия метала бързо се покрива с така желаното покритие. Същата процедура се повтаря и за елементите, които желаете. След приключване на работата по
купето е ред на джантите. Те трябва да са "железарки" боядисани в силно открояващ се ярък цвят. Препоръчително е борда им заедно с част от гумата да бъдат в бяло - явна препратка към ретро автомобилите.
До тук покрихме два от задължителните четири елемента. Третия по ред е ниското окачване. То трябва да бъде възможно най-ниското позволено за пътната ни мрежа. 
И на последно място, но не и по важност са аксесоарите. Тук писани правила няма. Вариантите са много - като започнем от стикери и стигнем до пълно обзавеждане за средностатистическа таванска стая разположено върху и в колата.
Въздействащия ефект на hoodride върху човека е неповторим, за това спор няма. Всеки един би могъл да открие частица чар за себе си в един добре подготвен автомобил. Лошата новина, е че рано или късно започвате да търсите обяви с текст: изкупува коли за скрап.и Естетиката на това движение на автомобилния тунинг е такава, че рано или късно проекта приключва в двора на местната фирма за вторични суровини. Старите хора са го казали отдавна " Жена и ръжда тръгнат ли, нямат спиране"
You might also like:
върни в началото