Китайци купиха Carlsson Autotechnik

Както и да го увъртаме почти всяка втора стока е произведена от фирма намираща се в района на Република Китай. Дори и малките деца знаят какво означава надписа Made in China. И как няма да знаят при условие, че над 80% от играчките на нашия пазар носят гордо този надпис.
 Ще кажете какво общо има това с автомобилния тунинг, и че това е почти незасегната територия. Да, ама не. Очаквайте в най-скоро време да четете за тунинг проекти като Zhongsheng Super GT C25 Royale  или Zhongsheng  Aigner CK65. Добре, че го пиша, защото идея си нямам как се чете.
Истината е, че китайската фирма Zhongsheng Group Holdings Ltd, която е собственик на няколко автомобилни представителства в Китай закупи 70% от фирмата за тунинг Carlsson Autotechnik GmbH. Така тя става собственик на решаващия глас при вземането на решения.
Добрата новина е, че новия собственик има цитирам "агресивни" планове за бъдещето на фирмата и борба за покоряване на още по-голям сегмент в Китай. Не е тайна, че  китайците (поне по-заможните от тях) са привърженици на марката Mercedes.
Лошата новина е, че тунинг частите и аксесоарите ще бъдат произвеждани също в Китай.
Е за нас остава мисълта, че освен с китайски качество, тунинг аксесоарите ще идват и на китайски цени.

0 comments:

Публикуване на коментар

You might also like:
върни в началото