Как да подготвим тунинг автомобила си за зимата

Когато камари с дърва за огрев започната да се появяват в дворовете на комшиите започваме да се замисляме за предстоящата зима. Наред със студеното време и необходимостта от ползване на по-голям брой дрехи трябва да помислим и за любимата. Няколко полезни съвета оползотворени на време ще ви спестят неприятни моменти по студените и заснежени шосета.
Като изключим добре познатите ни действия по привеждане на автомобила в готовност за зимата, които са задължителни за всеки автомобил остават няколко, които са задължителни и за тунингования такъв. Започвайки от тривиалните проверка и опресняване на антифриза, подмяна на гумите със зимни такива, преминем през замерване на алтернатора и стигнем до снабдяването със стъргалка и метличка.
Но нека се придържаме към темата, а именно подготовка на тунинг автомобил за тежката зима.  Наричаме я тежка, защото няма по-лош сезон за автомобила ни. Именно през тези 4 месеца нашия автомобил получава възможно най-много щети.

И така подред:
Сменете гумите с възможно най-големия грайфер, който може да си позволите. Ако може да си позволите нови няма нищо по-хубаво от това. Не рискувайте с различен по размер протектор между предния и задния мост. Това, че автомобила ви е само с две задвижващи колела, не означава, че другите две не се нуждаят от грайфери. Специфичната шарка на зимната гума и материала, от който е направена ще ви помага в вземането на завоите. Ако протектора ви е изтъркан може да останете изненадан на някой от тях. Ако вече не сте закупили "железарки", направете го. Инвестицията ви ще се изплати за отрицателно време. Не забравяйте, че през зимата релефа на шосето се изменя ежедневно благодарение на леда по него. Никой не иска да изправя джанти напролет.
Подменете окачването - върнете заводското, ако го пазите, ако ли не снабдете се с такова. Високия клиренс ви осигурява лесно преминаване през неизбежните за този сезон коловози. Освен това осигурява по-голямо пространство между джантата и подкалника. Така ледените буци лесно могат да преминават.
Ако все пак решите да останете с регулируемото окачване, навийте го навреме. И се пригответе за некомфортно пътуване. И все пак имайте предвид, че няма да достигнете височината на оригиналното окачване.
Проверете алтернатора - включените консумативи през студените дни са много повече от обикновено. Един недобре зареждащ алтернатор може да ви осигури нервно потропване на пъртината с часове. Ако автомобила ви е оборудван с мощна музика внимавайте с употребата й, все пак тя е един силен консуматор.
Подменете фаровете и стоповете. Върнете си заводските. На заледените пътища много лесно може да се стигне до инциденти свързани със завъртане на автомобила. Ако ще се чупят стъкла, нека да са от евтините.
Помислете за боята. Ако имате възможност поставете "сутиен" на предния капак. Пясъка използван за опесъчаване на пътищата ни може да донесе невероятни щети на предния капак. Помислете как ще почиствате снега. Дори и пластмасовите метлички, който се продават по бензиностанциите драскат лаковото покритие. Стъргалките за лед също оставят своите отпечатъци по стъклата. Огледайте козметичните щандове. Вече има голям избор от течности за размразяване.
Подменете стелките. Оборудвайте се с гумени такива. колкото по-дълбоки са те, толкова по-лесно ще улавят снега от подметките ви. Никой не иска мокър, или още по-лошо, замърсен мокет.
Пожелавам ви леко и безаварийно пътуване!

0 comments:

Публикуване на коментар

You might also like:
върни в началото