Dacia Duster лимузина?

Какъв по-лесен начин да научиш какви са тенденциите в автомобилостроенето в следващите години от това да възложиш на млади студенти да създадат свой концепт. Така са постъпили от Renault в подразделението си в Румъния. Завършващи студенти от местен университет получават от тях задание за дипломна работа "Модифициране на Dacia Duster в лимозина. Знам, че само по себе си заданието е абсурдно, но човек никога не знае в кого са заложени идеи за иновация на съществуващ вече продукт.

Duster се подвизава в нишата на нискобюджетните SUV. Това са неговите цели и за миг не се е опитвал да ни залъже с по-големи възможности. Визията му и техническите характеристики подхождат изцяло на доста ниската му цена и той става все по-често собственост на шофьори със съвсем леки наченки на офроуд начин на живот. Но дори и никога да не напусне асфалтираните пътища Duster е перфектен за града и предлаганите от него ежедневни препятствия. Не не искам да ви убедя, че до края на месеца трябва да се сдобиете с един, или че е "върха на сладоледа" просто се опитвам да направя плавен преход към информацията за Dacia Duster Student Concept. 

Стандартния Duster е разрязан (буквално) на две, след което дупката между двете половини е попълнена с парче с дължина 1.5м. Така общата дължина на Duster Limo е 5.83м. Съществените промени по тунингования Duster са в интериора му. Седалките са вече два реда от по две самостоятелни места обърнати една срещу друга. Между тях са поставени масички, които могат да бъдат ползвани за работа с лаптоп или таблет. На разположение на VIP пасажерите са LCD монитор и камера. Колкото повече преглеждам снимките и видеото (в края на публикацията) все повече си мисля, че и тази дипломна работа би трябвало да мине към архива, както се случва с всички останали.






0 comments:

Публикуване на коментар

You might also like:
върни в началото